Yacon Oet Twente

Welkom op de website van Yacon Oet Twente.

In 2015 zijn we gestart met het stimuleren van het biologisch verbouwen van yacon in de regio Twente. Yacon is een plant met uitzonderlijke eigenschappen, die een bijdrage kunnen leveren aan een gezonde en evenwichtige voeding. Ook kan yacon worden gebruikt als gezonde en natuurlijke zoetmiddel. Met deze site willen we u kennis laten maken met yacon en u informeren over de ontwikkelingen op het gebied van biologisch verbouwde yacon in Twente.

Ook kunt u in onze webwinkel yacon in verschillende vormen kopen. Wij hebben op dit moment yacon broedknollen op voorraad. Op deze site kunt u ook voorbeelden vinden van gerechten met de voedingsknollen. Ook wordt gewerkt aan diverse producten die van de voedingsknol zijn gemaakt. U kunt hierbij denken aan jam, siroop en chips van yacon.

Vanaf begin 2017 is Yacon Oet Twente begonnen met de verkoop van Yacon jam en Yaconsiroop. Yacon Oet Twente is momenteel druk met het doen van proeven betreffende het produceren van yaconpoeder uit Twente. In oktober/november van dit jaar zullen de Yacon planten worden geoogst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *