Yaconsiroop van een koude productie

De Yaconsiroop die U bij Yacon Oet Twente kunt kopen is een zogenaamde “koude productie”. Daarnaast wordt de siroop gemaakt van Yacon wortels die door ons zelf zijn geteeld.

Wat betekent een “koude productie” en waarom is dat gezond voor U? Bij het maken van de siroop wordt deze bij ons niet meer verhit dan 65 graden celsius. Dit doen we om de inuline (dit is de lange suiker in Yacon) in de siroop te bewaren. Bij een temperatuur van 70 graden celsius of hoger wordt inuline opgeknipt in fructose elementen. Inuline kan een mens niet verteren, maar fructose wel. Bij een “warme productie” vervallen dus de extra voordelen die inuline aan Yaconsiroop geeft en blijft er enkel een fructose zoetingssiroop over.

Indien U Yaconsiroop wilt gebruiken om iets te zoeten, kunt u het beste een fructose siroop nemen. Deze siroop is veel goedkoper dan inuline siroop en ook veel zoeter. Echter indien u Yaconsiroop neemt als een prebiotica voor uw darmen en/of bij het verlagen van uw suikergehalte bij Diabetes type 2, dan dient U de inuline siroop te nemen.

Nagenoeg alle Yaconsiroop die op de markt wordt verkocht is fructose siroop. Alleen als impliciet wordt aangegeven dat er sprake is van een “koude productie”, zal de Yaconsiroop een inuline siroop zijn.